Jürgen Klopp szerint csapatának vissza kell térni az alapokhoz

Ez eddig nem a Liverpool szezonja, a Vörösök jelenleg csak kilencedikek a PL-ben, legutóbb 3-3-as döntetlent értek el a Brighton otthonában. Ahhoz, hogy a Pool visszatérjen a helyes útra, a csapat vezetőedzője, Jürgen Klopp szerint vissza kell térni az alapokhoz.

2022. október 12., 17:13

Szerző:

Egyelőre nem indul túl jól a Liverpool szezonja. Hogy erre ki fogadott volna a Betfair Magyar oldalon, azt nem tudni, de valószínűleg kevesen. A Premier League-ben jelenleg a csapat a kilencedik helye áll. Mérlege két győzelem, négy döntetlen és egy vereség. Legutóbb a Vörösök 3-3-as döntetlent játszott a Brightonnal idegenben, így 11 ponttal vannak lemaradva a listavezető Arsenal mögött – bár egy meccsel kevesebbet játszottak, mint az Ágyúsok. Klopp elismerte, hogy a Liverpoolnak a játék minden területén javulnia kell a Rangers kedd esti Anfield-i látogatása előtt.

„Ha megnyertük volna a Brighton elleni meccset, más érzés lett volna, de attól még hasonló problémákkal. Nagyjából mindent jobban kell csinálnunk. Csak két évvel ezelőtt voltunk hasonló helyzetben, amikor elvesztettük az összes középpályásunkat, de a munkával megtaláltuk a kiutat. Ezúttal is ezt fogjuk tenni" – fogalmazott Klopp a Rangers elleni Bajnokok Ligája találkozót megelőzően.

A Liverpool védekezése különösen sokat kritizálták a szakértők ebben a szezonban, a csapat ugyanis mindössze két olyan mérkőzést játszott ebben az idényben, amikor nem kapott gólt. Klopp kiemelte, hogy a játékosai intenzitásának hiánya is szerepet játszott ebben. Úgy gondolja, nem megfelelő az a sebesség és mentalitás, ahogyan az együttes futballozik.

Elkerülhető hibák

„Hasonló gólokat kaptunk, az ellenünk játszó csapatok ugyanazokon a réseken mentek át. A problémánk a védekezésben nem megjelenő bátorsággal van. Intenzitásra van szükségünk, és ha ezt nem tesszük meg, akkor abból problémáink lesznek. Sokkal kompaktabbnak kell lennünk. A védekezés egy művészet, és ez sokáig nagyon jól működött nálunk. De mivel most nem működik, így vissza kell térnünk az alapokhoz" – elemezte a helyzetet Klopp a BL-meccset megelőzően.

A német szakember arról is beszélt, hogy teljesen normális az, ha egy játékosnak újra és újra meg kell dolgoznia az önbizalomért. Ez nem egy állandóan meglévő állapot. Klopp utalt Cristiano Ronaldóra, akinek szerinte most nincs magasan az önbizalma.

Önbizalom csak munkával lesz

„Gondolod, hogy Cristiano Ronaldo ebben a pillanatban az önbizalom csúcsán van? Hosszú éveken át ő volt a világ legjobb játékosa, és most nem úgy megy neki, ahogyan szeretné. Ez mindannyiunkkal megtörténik” – válaszolta meg a saját magának feltett költői kérdést Klopp. Egyúttal rávilágított arra is, hogy Lionel Messi mikor a PSG-hez került, bizony nem ment annyira, mint azt szerette volna. Egyszerűen azért, mert új környezetbe került, és meg kell dolgoznia azért, hogy ismét a lehető legjobb formájában futballozhasson.

„Meg kell tenned az apró dolgokat azért, hogy egy lépést tegyél a helyes irányba, és tényleg készen kell állnod arra a pillanatra, amikor visszatér. A Liverpoolnál erre készülünk, ezt tesszük" – emelte ki a Pool vezetőedzője.

Hogy Klopp és a Liverpool hogyan tud kijönni a jelenlegi nehézségekből, az egyelőre kérdéses, az biztos, hogy az angol sztárcsapat korábban is megoldott nehéz helyzeteket. Klopp pedig alkalmas arra, hogy kezelje a válságot.

(x)