India kész a 2036-os olimpia megrendezésére

India készen áll arra, hogy pályázzon a 2036-os nyári olimpia rendezési jogára.

2022. december 28., 22:05

Szerző:

Anurag Thakur sportminiszter szerdán mondta, hogy hazája készen áll az olimpia megrendezésére, egyúttal jelezte: legnagyobb eséllyel Gudzsarát állam legnagyobb városa, Ahmedabad lehet a házigazda. A terveket a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szeptemberi mumbai kongresszusán mutatják majd be.

Vannak reményeink, és biztos vagyok abban, hogy India maximálisan fel fog készülni a pályázatra – mondta Thakur, aki szerint a városnak megvan a megfelelő infrastruktúrája (szállodák, repülőterek, sportkomplexumok) és a vezetőség nagyon komolyan gondolja a rendezést.

A nemzetközi médiában megjelent felsorolásban Indián kívül Egyiptom, Indonézia, Katar, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Oroszország, Spanyolország, Szaúd-Arábia, Törökország és Magyarország szerepel a rendezési jog iránt érdeklődők között.

Az már közismert, hogy a 2024-es olimpiának Párizs, a 2028-asnak Los Angeles, a 2032-esnek Brisbane ad otthont.

 

(Kiemelt képünkön Anurag Thakur, indiai sportminiszter beszélget Nikhat Zareen (középen) légsúlyú világbajnok és Manisha Moun (jobbra) női pehelysúlyú világbajnoki bronzérmes ökölvívónőkkel a fogadóünnepségükön Új-Delhiben 2022. május 24-én. Fotó: Prakash SINGH / AFP)