Fucsovics elődöntős Canberrában

Fucsovics Márton bejutott az elődöntőbe a canberrai challenger-tenisztornán.

2023. január 5., 09:55

Szerző:

A világranglista 87. helyezettje csütörtökön a legjobb nyolc között 2 óra 19 perces mérkőzésen, 3:6, 6:4, 7:5-re múlta felül az ATP-rangsorban 334. ausztrál Marc Polmanst.

Az első helyen kiemelt Fucsovics Márton a 162 480 dollár (60,7 millió forint) összdíjazású torna fináléjáért a japán Vatanuki Joszukéval (145.) mérkőzik majd meg.

(Fotó: MTI/AP/Peter Dejong)

A jégtáncosoknál az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri kettős áll az élen a ritmustáncot követően a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság pénteki napján, az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics magyar duó a 23 induló között a tizedik helyről várja a kűrt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy Oroszország és Fehéroroszország sportolói visszatérhetnek a nemzetközi porondra semleges színekben, de csak akkor, ha nem támogatják az ukrajnai háborút. Erre reagált Vadim Hutcajt ifjúsági és sportminiszter, az ukrán nemzeti olimpiai bizottság (NOC) elnöke, amikor leszögezte, hogy Ukrajna a szankciók meghosszabbítása mellett van, és nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Ukrajna bojkottálja a 2024-es párizsi olimpiát.