Nem bírt a Ferencváros a Mezőkövesddel

A címvédő és listavezető Ferencváros hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

2023. március 3., 22:53

Szerző:

Úgy tűnt, a Bayer Leverkusen elleni Európa-liga-nyolcaddöntőre készülő Ferencváros gyorsan eldönti az összecsapást, Traoré kevesebb mint negyedóra alatt két gólt szerzett, de a második találatát végül a VAR segítségével érvénytelenítette a játékvezető. A zöld-fehérek kissé elkényelmesedtek, ezt pedig kihasználta a Mezőkövesd, amely Drazic révén egyenlített. A szünetig nyomtak a hazaiak, de a Mezőkövesd a kapus Piscitelli vezetésével állta a sarat.

A második játékrészben előbb Dibusz védett nagyot, majd a Ferencváros nagy erőkkel rohamozott, a Mezőkövesd pedig kontrákra rendezkedett be és voltak is veszélyes megindulásai. A hajrában a Ferencváros ugyan ismét betalált, de a VAR ezúttal is lest jelzett, így az eredmény a hétperces hosszabbításban sem változott.

A bajnokság állása: 1. Ferencváros 50 pont, 2. Kecskemét 33, 3. Kisvárda 32, 4. Debrecen 30, 5. Puskás Akadémia 30, 6. Mezőkövesd 28, 7. Zalaegerszeg 27, 8. Paks 26, 9. Újpest 23, 10. Fehérvár 21, 11. Honvéd 19, 12. Vasas 19.

(Képünkön a mezőkövesdi Cseri Tamás és a ferencvárosi José Marcos Costa Martins vitája a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Ferencvárosi TC–Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. március 3-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.