Eltűnt négy játékos a női kézilabda-világbajnokságon Spanyolországban

A rendőrség nyomozást indított.

2021. december 10., 19:51

Szerző:

Nyomoznak a rendőrök négy kameruni játékos után, akik a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság alatt tűntek el. A hatóság közlése alapján a kameruni küldöttség csütörtökön jelentette be a kézisek eltűnését, de ennek először nem tulajdonítottak kiemelt figyelmet, miután szobájukban nem volt nyoma dulakodásnak és személyes holmijukat sem találták.

A rendőrségi szóvivő kiemelte: jelenlegi ismereteik alapján úgy vélik, hogy a játékosok önszántukból távoztak a válogatott szállásáról. Hozzátette: egyelőre nem tudják, hogy hol tartózkodhatnak. A vb csoportkörében Kamerun három vereséget szenvedett – kikapott az oroszoktól, a szerbektől és a lengyelektől is –, így az alsóházi rájátszásban folytathatta szereplését, amelyben eddig Angolával szemben maradt alul 35-24-re, ezt követően pedig Üzbegisztánnal és Iránnal találkozik.

A sportvilágban nem egyedi eset, hogy sportolók, versenyzők nagy esemény közben hagyják el honfitársaikat, és kérnek menedékjogot a rendező országtól arra hivatkozva, hogy hazájukban rosszak az életkörülmények. Így tett az a hét kameruni sportoló is, akik a 2012-es, londoni olimpia idején tűntek el.

(Kiemelt képünk illusztráció. fotó: HENDRIK SCHMIDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A Budapest Jégkorong Akadémia HC nyerte meg a Magyar Kupát, miután a vasárnapi döntőben büntetők után 3-2-re legyőzte az osztrák ligában érdekelt Hydro Fehérvár AV19 csapatát a Tüskecsarnokban.