Egy helyet javított a magyar válogatott a FIFA világranglistáján

A magyar válogatott egy helyet javítva a 36. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) csütörtökön nyilvánosságra hozott világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

2022. október 6., 11:11

Szerző:

A legutóbbi, augusztus végén kiadott rangsorhoz képest az első tízben egyetlen változás történt, az olaszok és a spanyolok helyet cseréltek egymással a hatodik, illetve a hetedik helyen. A Nemzetek Ligájában a legjobb négy közé jutott horvátok három helyet előre lépve a 12. helyen állnak. A magyar válogatott pedig egy helyet javított, amivel 36. helyen állnak.

FIFA-ranglista (zárójelben az előző helyezés):

 1.  ( 1.) Brazília        
 2.  ( 2.) Belgium        
 3.  ( 3.) Argentína       
 4.  ( 4.) Franciaország   
 5.  ( 5.) Anglia          
 6.  ( 7.) Olaszország     
 7.  ( 6.) Spanyolország   
 8.  ( 8.) Hollandia       
 9.  ( 9.) Portugália       
 10.  (10.) Dánia          
 11.  (11.) Németország     
 12.  (15.) Horvátország     
 13.  (12.) Mexikó         
 14.  (13.) Uruguay          
 15.  (16.) Svájc            
  36. (37.) Magyarország

(Kiemelt kép: A magyar válogatott a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

17:31

Dévay Márk a triatlonosok világbajnoki sorozatát lezáró szombati döntő versenyen, Abu-Dzabiban bizonyult a legjobb magyarnak, míg honfitársai közül Bicsák Bence végzett a pontversenyben a legelőkelőbb pozícióban, a 13. helyen.

13:03

Hetvenöt igen, öt nem szavazat és három tartózkodás mellett egyetlen jelöltként Wladár Sándor olimpiai bajnokot, a Magyar Úszó Szövetség elnökét választották meg a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új alelnökének a szervezet szombati közgyűlésén. A voksolásra azért volt szükség, mert az eddigi alelnök, Schmidt Gábor a helyettes államtitkári kinevezését követően lemondott posztjáról.