Döbbenet: Halálra gázolta feleségét a világbajnok kerékpáros

A pályakerékpáros bajnok Melissa Hoskins és az országúti kerékpáros Rohan Dennis öt éve házasodtak össze és két kisgyermeket neveltek.

2024. január 1., 20:59

Szerző:

Vádat emeltek az egykori világbajnok kerékpáros, Rohan Dennis ellen, miután halálra gázolta olimpikon feleségét írta meg a flobikes.com. Melissa Hoskins, visszavonult pályakerékpáros a kórházban halt meg, miután súlyos sérüléseket szenvedett szombat este. A dél-ausztráliai rendőrség hivatalos jelentése szerint az ügyben egy 33 éves, Dennis vezetéknevű férfi letartóztattak és vádat emeltek ellene halált okozó közúti vezetés miatt. „A nő ismeri a sofőrt" – fogalmazott a rendőrség, de a teljes nevet nem hozták nyilvánosságra.

A 9News hírcsatorna hozta nyilvánosságra, hogy a híres kerékpárost, Rohan Dennist letartóztatták, és vádat emeltek felesége halála miatt. A női kerékpárosok nemzetközi szövetsége megdöbbenve értesült Hoskins haláláról. 

Rohan Dennis és felesége 2018 óta voltak házasok, két gyermeket neveltek. 
OLY-2012-CYCLING-TRACK-WOMEN

 Fotó: A cseh Jarmila Machacova (balra), az ausztrál aranyérmes Melissa Hoskins (középen) és az ukrán Lesya Kalitovska a londoni hivatalos tesztverseny, az UCI pályakerékpáros Világkupa női Scratch futamának dobogóján. 2012. február 17-én. (AFP / MIGUEL MEDINA)

A 32 éves Hoskins abban az ausztrál csapatban versenyzett, amely megnyerte a csapatüldözési versenyt a 2015-ös franciaországi pályakerékpáros világbajnokságon.

Rohan Dennis összesen négy szakaszt nyert a három nagy háromhetes országúti viadalon (Tour de France, Giro d'Italia, Vuelta a Espana), és időfutam-specialistaként olimpiai ezüst- és bronzérmet is szerzett. Pályán 2010-ben és 2011-ben a csapat üldözéses versenyben nyert vb-aranyérmet, míg országúton 2018-ban és 2019-ben időfutamban.

 (Kiemelt kép: Rohan Dennis. Forrás: Oli SCARFF / AFP)

 

 

A Ferencváros sajnos a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 2. fordulójában sem tudott pontot szerezni, így a csapat október 24-én a francia Nice együttese ellen bizonyíthat majd.