Budapesti tenisztorna – Tyimofejeva nyert a nőknél

Marija Tyimofejeva nyerte a Római Teniszakadémián rendezett, 250 ezer dollár (86 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornát.

2023. július 23., 20:33

Szerző:

A világranglistán 246. orosz játékos a selejtezőből szerencsés vesztesként került a főtáblára, ezek után aratta pályafutása első WTA-tornagyőzelmét.

A vasárnapi finálé első játszmájában a 19 éves teniszező fej fej mellett haladt Katerina Baindllal, utána viszont kétszer is elvette ukrán riválisa szervajátékát, így lezárta az első játszmát. A folytatásban a világranglistán századik Baindl ugyancsak duplabrékkel egyenlített.

A harmadik szettben nem volt egy súlycsoportban a két játékos, Tyimofejeva lesöpörte a pályáról esélyesebb ellenfelét, aki gémet sem tudott nyerni. A finálé 2 óra 6 percig tartott.

Eredmények: 

egyes, döntő:

Marija Tyimofejeva (orosz)-Katerina Baindl (ukrán) 6:3, 3:6, 6:0

Korábban: 

páros, döntő: 

Katarzyna Piter, Stollár Fanny (lengyel, magyar)-Jessie Aney, Anna Siskova (amerikai, cseh) 6:2, 4:6, 10-4

(Kiemelt képünk: Az orosz Marija Tyimofejeva, miután megnyerte az ukrán Katerina Baindl ellen a Hungarian GP salakpályás női tenisztorna döntőjét Budapesten, a Római Teniszakadémián 2023. július 23-án. MTI/Bodnár Boglárka)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.