Bondár búcsúzott Ausztráliában

Bondár Anna a második fordulóban a verseny 17. kiemeltjétől szenvedett vereséget.

2023. január 18., 11:54

Szerző:

Az Australian Open női egyesének második fordulójában a világranglista 81. helyén álló Bondár Anna csak jókora késéssel tudta elkezdeni mérkőzését az eső miatt. Ellenfele az a lett Jelena Ostapenko volt, aki 2017-ben megnyerte a Roland Garrost.

A mérkőzést megelőzően a 25 éves magyar játékos úgy vélte, hogy az általában agresszívan játszó ellenfél ellen nehéz meccsre számíthat.

A mérkőzés ennek megfelelően kezdődött, mindkét játékos kétszer is elnyerte ellenfele adogatását, végül Ostapenko rövidítésben behúzta az első játszmát.

A második felvonás szintén két-két bréket hozott, az ötödik pedig magyar szempontból a legjobbkor következett, 5:4-nél ugyanis a lett teniszező elvesztette a szerváját, s így a játszmát is.

Az utolsó szettre azonban elfogyott Bondár lendülete, sorra bukta el az adogatásait úgy, hogy saját szerváinál gémlabdái sem voltak. A szintén 25 esztendős rivális 5:0-nál sem engedett ki, és 7:6 5:7, 6:0-ra nyerte a 2 óra 34 perces összecsapást, ezzel bejutva a legjobb 32 közé.

A női párosok küzdelmében a magyarok párharcát elmosta az eső. Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán Udvardy Panna és a spanyol Aliona Bolsova ellen várhatóan a csütörtöki programban mérkőzik majd.

(Képünkön Bondár Anna a varsói WTA 250 tornán 2022 júliusában. Fotó: Foto Olimpik/NurPhoto via AFP)