Bolgár–magyar: „Szabotálni akarják a meccset”

Még mindig kétséges, hogy megrendezik-e egyáltalán a bolgár-magyar Eb-selejtezőt. A bolgárok egymással vitatkoznak, eközben pedig gyorsan fogy az idő.

2023. november 13., 09:42

Szerző:

Vasárnap derült ki, az idő rövidsége miatt a Bulgária–Magyarország mérkőzést Plovdivból már nem lehet tovább költöztetni, ha ott nem tudják megrendezni csütörtökön, akkor nem lesz mérkőzés, és Magyarország 3–0-val megkapja a három pontot. Eközben Kosztadin Dimitrov, Plovdiv polgármestere újra megerősítette, nem támogatja, hogy az egyébként zárt kapus bolgár-magyar Eb-selejtezőt Plovdivban rendezzék, mert túl későn jelezte a szövetség a rendezési szándékát. Ezek után nyilatkozott vasárnap a BFS részéről Hriszto Zapjanov ügyvezető-igazgatóhelyettes –írja a Nemzeti Sport.

„Ha nincs a Botev-stadion, akkor nem lesz meccs, tiszta és egyértelmű a helyzet” – idézi a sportal.bg Hriszto Zapjanovot. „Azok a felvetések, hogy a BFS félelemből vagy más okokból döntött a plovdivi rendezés mellett helytelenek és rendkívül rombolóak a futballunkra és a hazánkra nézve. A szövetségben minden ember azon dolgozik, hogy a mérkőzést meg tudjuk rendezni, mert ha nem lesz meccs, annak nyilvánvalóan következményei lesznek, melyek a teljes bolgár futballra vonatkoznak majd. Emberek veszíthetik el az állásukat mások makacssága miatt, remélhetőleg a mérkőzést szabotálni szándékozók tisztában vannak ezzel” – tette hozzá.

„A labda a plovdivi önkormányzatnál van és felszólítom őket, hogy a józan ész szerint járjanak el. A tét itt nem Hriszto Zapjanov vagy a stadion építője vagy bármely más személy jövője, hanem a bolgár válogatott és a bolgár futball. Nagyon remélem, hogy megkapjuk Kosztadin Dimitrov polgármester úr aláírását, mert, ha nem, akkor annak katasztrofális következményei lesznek”

– mondta Zapjanov.

Végső döntés – ami a jelek szerint tehát Kosztadin Dimitrov polgármester kezében van, az ő jóváhagyásán múlik a plovidivi meccs – hétfőn várható arról, hogy lesz-e Eb-selejtező Bulgáriában, csütörtökön...

(Kiemelt kép: A magyar válogatott a Magyarország - Ciprus barátságos labdarúgó mérkőzés előtt Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 4-én. Fotó: MTI | Kovács Tamás)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.