Betegen is eddigi legjobbját hozta Mitykó Veronika a súlyemelő-vb-n

Mitykó Veronika 11. helyen végzett összetettben a 87 kilogrammosok súlycsoportjában a súlyemelők szaúd-arábiai világbajnokságának pénteki versenynapján.

2023. szeptember 15., 20:36

Szerző:

A békéscsabaiak U23-as Európa-bajnoka szakításban kezdősúlyán kétszer is rontott, csak harmadjára bánt el a 94 kilóval. Lökésben annál jobban teljesített: a 106 és a 111 után az új egyéni csúcsának számító 114 kilogrammon is sikeres gyakorlatot mutatott be, így 208 kilós összetett eredménnyel fejezte be első felnőtt vb-szereplését. A két fogásnemben egyformán a 12. pozíció lett az övé, összetettben pedig hét riválisát megelőzve 11. helyen végzett.

Dobos Imre, a hazai sportági szövetség elnöke a helyszínről úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a 23 éves Mitykó teljesítményére kisebb betegsége rányomta a bélyegét.

„Vera megérkezése után légkondicionált szállodai szobájában megfázott, gyógyszeres kezelést is kapott. Ezzel együtt lökésben eddigi legjobbját érte el, összességében elégedettek vagyunk vele” – mondta az elnök.

A szaúdi világbajnokság másik magyar résztvevője, a plusz 109 kilogrammban érdekelt szegedi Nagy Péter vasárnap, a rijádi esemény zárónapján versenyez.

 (Kiemelt kép forrása: Mitykó Veronika facebook)

A harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemáskorláton volt érdekelt, de a csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően megsérült a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde. Így elúszott számára az olimpia.