Australian Open: Valkusz a főtáblán, Bondár kikapott a selejtezőben

Valkusz Máté harmadik győzelmével feljutott a főtáblára, Bondár Anna viszont kikapott a selejtező utolsó körében az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

2024. január 12., 07:51

Szerző:

A világranglistán 214. Valkusz – aki eddig mérkőzést sem nyert Grand Slam-selejtezőben – pénteken a hatalmas adogatásairól ismert Andrea Vavassorival találkozott, pályafutása során először. A magyar szövetség közösségi oldala szerint a 25 éves magyar gyorsan 3:0-ra elhúzott, de 4:1-nél bejött hozzá a pályára az orvos és a fiziós. A folytatásban azonban nem látszottak rajta problémák, újra brékelt, és 6:1-gyel hozta a szettet.

Az olasz több mint ötperces egészségi szünetet vett ki, energikusabban tért vissza, de Valkusz a negyedik fogadóelőnyével is élt, és innen már nem engedte ki a kezéből a meccset. Így a tavalyi US Open után – Fucsovics Mártonnal és Marozsán Fábiánnal együtt – újra három magyar szerepel a főtáblán a férfiaknál, az Australian Open történetében először.

A nőknél Bondár Annának nem sikerült a kvalifikáció a 17 éves orosz Alekszandra Kornyejeva ellen, de szerencsés vesztesként még lehet esélye a főtáblára, és párosban mindenképp játszik a jövő héten Melbourne-ben.

Eredmények:

Australian Open, selejtező, 3. forduló:

Valkusz Máté-Andrea Vavassori (olasz) 6:1, 6:4

Alekszandra Kornyejeva (orosz)-Bondár Anna (11.) 6:3, 6:3

(Kiemelt képünk forrása: Hungarian Tennis Facebook-oldala)