Idén már covidosan is lehet játszani az Australian Open teniszbajnokságon

Idén már azok a játékosok is pályára léphetnek az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, akik éppen covidosok.

2023. január 9., 11:09

Szerző:

A The Age című újság a helyi szövetség vezetőjét, Craig Tileyt idézve azt írta, ezúttal már nem kell jelenteni az Australian Open teniszbajnokság szervezőinek a pozitív covidtesztet, és ha az adott játékos jól érzi magát, nyugodtan játszhat.

„Ezzel együtt azt mondtuk a játékosainknak és a több mint 12 ezer alkalmazottunknak, hogy ha rosszul érzik magukat, maradjanak otthon” 

– fogalmazott Tiley. Hozzátette: valószínűleg lesznek tünetmentes teniszezők, akik a fertőzés ellenére ki tudnak állni a mérkőzésükre.

„Az Australian Open teljesen máshogy fog kinézni, mint tavaly, ahogy az ország megtanul együtt élni a Covid-19-cel” – írta a The Age. A tavalyi torna előtt az aktuális címvédő szerb Novak Djokovicnak még el kellett hagynia az országot, mert nem volt beoltva a koronavírus ellen. Az idei év első Grand Slam-viadala jövő hétfőn kezdődik és január 29-ig tart.

(Kiemelt képünk: Az orosz Danyiil Medvegyev ünnepel, miután 6:4, 6:2, 7:5 arányban győzött a görög Sztéfanosz Cicipász ellen az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében Melbourne-ben 2021. február 19-én. Fotó: MTI/EPA/AAP/Dave Hunt)

Tegnap 17:29

A jégtáncosoknál az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri kettős áll az élen a ritmustáncot követően a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság pénteki napján, az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics magyar duó a 23 induló között a tizedik helyről várja a kűrt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy Oroszország és Fehéroroszország sportolói visszatérhetnek a nemzetközi porondra semleges színekben, de csak akkor, ha nem támogatják az ukrajnai háborút. Erre reagált Vadim Hutcajt ifjúsági és sportminiszter, az ukrán nemzeti olimpiai bizottság (NOC) elnöke, amikor leszögezte, hogy Ukrajna a szankciók meghosszabbítása mellett van, és nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Ukrajna bojkottálja a 2024-es párizsi olimpiát.