A teniszezők nagy része oltatlanul vehet részt az US Openen

Az amerikai torna előtti napon a versenyzők fele még oltatlan.

2021. augusztus 29., 10:34

Szerző:

Andy Murray szerint számos profi teniszező oltatlan az amerikai Grand Slam torna, az US Open előtt, amely hétfőn kezdődik New Yorkban. A játékosok nagy részét nem oltották be, és már most látni, hogy ez nagy problémát fog okozni az elkövetkező hónapokban – mondta egy verseny előtti sajtótájékoztatón a korábbi világelső teniszező. A skót teniszező kijelentette, elvárja, hogy a beoltott és a még be nem oltott játékosokat másként kezeljék a januári Australian Openen.

Az amerikai torna szervezői a Telegraph megkeresésére elmondták, a játékosok nagyjából fele kapott oltást a verseny előtt, annak ellenére, hogy pénteken bejelentették, aki részt vesz a kéthetes tornán, annak bizonyítékot kell mutatnia, hogy legalább egy adag Covid-19 elleni védőoltást már felvett. A kétszeres olimpiai és többszörös Grand Slam-torna győztes Murrayt már beoltották, az év elején pedig már a fertőzésen is átesett. Andy Murray hétfőn a tervek szerint a görög Stefanos Tsitsipast játszik majd, aki előzetesen elmondta, nem oltatja be magát, amíg az nem lesz kötelező  a tornán.

(Kiemelt kép: Az amerikai US Open helyszíne New Yorkban 2021. augusztus 27-én. Fotó: Kena Betancur / AFP)

2023. szeptember 30., 13:15

Ünnepélyes megnyitóval, huszárok felvonulással, a versenyben részt vevő lovasok ünnepélyes fogadalomtételével megkezdődött szombaton a 16. Nemzeti Vágta a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban – hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában.