A szívrohamon átesett Christian Eriksen visszatér

A tavalyi Eb-n esett össze a dán sztár.

2022. március 15., 13:12

Szerző:

Kasper Hjulmand dán szövetségi kapitány kedden hirdette ki keretét a jövő szombaton Hollandia, március 29-én pedig Szerbia ellen sorra kerülő barátságos mérkőzésekre, ebből pedig kiderült, hogy a szívmegállása után lábadozó Christian Eriksen visszatér.

A 109-szeres válogatott Eriksen a tavaly nyári Európa-bajnokságon, a június 12-én, Finnország ellen játszott koppenhágai csoportmérkőzés első félidejének végén esett össze a gyepen, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően meg tudták menteni az életét. A játékost defibrillátorral élesztették újra, az életmentő beavatkozás után pedig kórházba szállították, ahol hat napot töltött, szívritmus-szabályozót kapott, majd hazatért – írja az MTI.

Az olasz bajnoki címvédő Internazionale decemberben felbontotta a középpályás szerződését, mert Olaszországban a hivatalos szabályok szerint nem léphet pályára olyan labdarúgó, akinek szívritmus-szabályozót ültettek be a szervezetébe. 

A 29 éves Eriksen decemberben kijelentette, mindent megtesz azért, hogy visszatérhessen a pályára, mert az idei katari világbajnokságon szeretne a dán keret tagja lenni. Január 31-én ezért az angol Premier League-ben szereplő Brentford csapatába igazolt, ahol eddig három mérkőzésen lépett pályára, és már gólpasszt is osztott ki.

(Kiemelt kép: WOLFGANG RATTAY / various sources / AFP)