A legjobb négy között Patakfalvy Luca is az Európa Játékokon

Az 53 kilós Patakfalvy Luca – akárcsak előtte az 57 kg-os Márton Luana – a legjobb négy közé jutott a tekvondósok tornáján a krakkói központú Európa Játékokon, szombaton.

2023. június 24., 15:47

Szerző:

A 2021-ben Eb-bronzérmes 22 éves magyar, miután a nyolcaddöntős nyitókörben két menetben magabiztosan elintézte dán riválisát, Louise Sinkjaer Lyngbaeket, az elődöntőbe jutásért a brit Jodie Anna Mckew-val csapott össze. A két perc végig Patakfalvyról szólt, aki nem engedett pontot csinálni ellenfelének, ő maga ugyanakkor meg sem állt 10-0-ig, magabiztosan nyerve az első menetet.

A második két perc annál szorosabb csatát hozott. Sokáig egyikőjük sem tudott érvényes támadást végrehajtani, a hajrában azonban a brit volt a pontosabb, s 5-1-es részsikerrel egyenlített.

A továbbjutásról határozó harmadik menet aztán megint a magyar fölényét hozta: ha hatalmas küzdelem után is, de 11-6-ra meg tudta nyerni a zárószakaszt, ezzel pedig biztosította helyét az elődöntőben, vagyis már éremért lép pástra a 16 órára kiírt meccsén a horvát Kristina Tomic ellen.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Artem Podrez/Pexels)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.