3-0-ra nyert a Pool, Szoboszlai két gólpasszt adott

A Liverpool 3-0-ra legyőzte a Nottingham Forestet a Premier League 10. fordulójában.

2023. október 29., 17:55

Szerző:

A hazaiak részéről Diogo Jota kezdte meg a gólgyártást, a második találat előtt pedig Szoboszlai Dominik hozta kihagyhatatlan helyzetbe Darwin Núñezt. A magyar válogatott középpályásnak ez volt azt első gólpassza a Premier League-ben, a második félidőben pedig a másodikat is kiosztotta egy 50 méteres átadással – számol be a meccsről az Eurosport

A hazaiak a 32. percben szerezték meg a vezetést, majd Szoboszlai majdnem az alapvonalról adott pontos passzt Darwin Núneznek, aki kétgólosra növelte az előnyt. 

A fordulás után a 23. születésnapját szerdán ünneplő magyar válogatott középpályás saját térfelén szerzett labdát, amelyet előreívelt Mohamed Salah irányába, a játékszer pedig átpattant a Nottingham rosszul kimozduló hálóőre fölött, Szalah így az üres kapuba lőhetett. 

A hajrában les miatt meg nem adott gólt is szerző Liverpool tíz forduló alatt szerzett 23 ponttal pillanatnyilag a bajnokság harmadik helyén áll.

Liverpool–Nottingham Forest 3–0 

Liverpool. Anfield Road. V: Chris Kavanagh 

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold (Gomez, 89.), Konaté, Van Dijk, Cimikasz – Szoboszlai, Mac Allister, Gravenberch (Elliott (58.) – Szalah, D. Núnez (Endo, 80.), Jota (Gakpo, 58.). Edző: Jürgen Klopp 

Nottingham Forest: Turner – Aurier, Niakhaté, Boly (Awoniyi, 69.), Murillo, Aina (Toffolo, 69.) – Sangaré, Mangala (A. Santos, 83.), N. Domínguez (Yates, 69.) – Gibbs-White (N. Williams, 83.), Elanga. Edző: Steve Cooper.

G: Jota (31.), Núnez (35.), Szalah (77.)

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.