Most már hivatalos – jön a reklámokkal ellátott Netflix

Mindent csak a felhasználók érdekében. 

2022. április 23., 07:45

Szerző:

A Netflix számára véget ér egy korszak. Bár a szolgáltatást sokáig dicsérték a reklámok teljes hiánya miatt, a Netflix most megfordítja az irányt ebben a kérdésben. Kedden arról számoltak be, hogy Reed Hastings, a Netflix társ-vezérigazgatója szerint a reklámok hamarosan beépülnek a szolgáltatásba. 

„Az árkülönbség növelésének egyik módja a reklámozás az alacsony árú csomagokon, és az, hogy reklámmal alacsonyabbak legyenek az árak” – mondta Hastings. „Akik követték a Netflixet, tudják, hogy elleneztem a reklámok bonyolultságát, és nagy rajongója vagyok az előfizetés egyszerűségének”.

Bár a múltban ellenezte a reklámok beépítését, Hastings elismerte, hogy ez egy szükséges lépés lenne a streaming platform számára. Azt is elmondta, hogy ez pozitív lenne a Netflix előfizetői számára, mivel fogyasztói választási lehetőséget biztosít számukra, és azt a lehetőséget, hogy olcsóbb, bár reklámokkal ellátott előfizetést válasszanak.

Nem világos, hogy a Netflix pontosan mikor hajtja végre ezt a változtatást. Azonban, ahogy Hastings kijelentette, ez akár már 2023-ban vagy 2024-ben bekövetkezhet.

(Kiemelt képünk: Egy számítógép képernyőjén és egy mobiltelefonon látható a Netflix logója 2020. március 31-én a virginiai Arlingtonban. 2021. május 21-én. Fotó: Olivier DOULIERY / AFP)

16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.