Szállodapiac: a luxuskategóriák jól teljesítenek

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint meglepően jól alakult a tavaly év vége a szállodaiparban, így bizakodva várják az idei évet. 

2023. február 3., 07:30

Szerző:

„Szenved az ágazat, bár annyira nem, mint amennyire gondoltuk kora ősszel. Bízunk benne, hogy mind a belföldi és külföldi vendégéjszakák tekrintetében is megindult a forgalom” – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke a Jazzy Rádió Business Class című reggeli műsorában a szállodapiac helyzetéről.

Hozzátette: tavaly jól zárt a forgalom, nemcsak decemberben hanem novemberben is. Értékelése szerint ez a magasabb rezsiszámlák tekintetében is tartalékot jelenthet.

Emlékeztetett: a belföldi vendégéjszakák száma már utolérte a Covid előtti időszakot, a külföldi kapcsán erre még várni kell.

„Érdekes egy ágazat a mienk, olyan mint a mezőgazdaság, valamivel mindig küzdünk. A munkaerőhiány még mindig probléma, de azért már jobb a helyzet, mint pár évvel ezelőtt. Sokakat elbizonytalanított a jelenlegi helyzet, és bizonyos munkakörökbe most is nehéz munkarőt találni”

- tette hozzá Flesch Tamás.

Hozzátette: a luxus és a magas áron értékesítő szállodáknak megvan a belföldi és külföldi vengéköre, nehezebb helyzetben a közepes, polgári kategóriák vannak – mondta a Jazzy rádiónak a szakember.

(Kiemelt képünk illusztráció: turisták nézik a főváros panorámáját és emlékképeket készítenek egymásról a Budai Vár egyik erődfalán.  MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)