Nemzetgazdasági érdekké nyilvánította Tiborcz és Mészáros üzlettársának lakóparkját a kormány

2020. április 30., 11:56

Szerző:

Nemzetgazdasági érdekké nyilvánította a kormány a XI. kerületi, 3475/48 helyrajzi számon található ingatlan fejlesztését, ez minden valószínűség szerint a Bikás park mellett épülő Vaba lakópark – írja az Index.

Fotó: Google Street View

A területen dolgozó EA Alfa 4, valamint a Vabatowers Kft. Balázs Attila cégei. Balázs az Appennin Vagyonkezelő Holding Nyrt. egyik tulajdonosa (a cégben korábban Mészáros és Tiborcz is tulajdonos volt.) Balázs Attila sok kormányzati megbízást kapott az elmúlt években, még a Puskás Aréna építésén is dolgozott.

 A Válasz Online nemrég hosszabban is írt Balázs Attiláról, aki az Appeninnel együtt a lap szerint 999,96 millió forintot nyert a balatonfüredi móló átalakítására. A lap szerint Balázs tapasztalt vállalkozó, és a cégcsoportja ékkövének számító Bayer Constructnak komoly nemzetközi kapcsolatai is vannak.

2024. április 26., 16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.