Közpénzes segítséggel építenének 200 szobás szállodát Tiborczék Balatonvilágoson

2020. február 18., 13:51

Szerző:

A BÉT honlapján számolt be a Tiborcz István érdekeltségében lévő Appeninn Nyrt., hogy leányvállalatuk, a Pro-Mot Ingatlanfejlesztő Kft. pályázatot nyújtott be a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretein belül, a tulajdonában, illetve vagyonkezelésében álló Club Aliga üdülő területéhez tartozó kikötő fejlesztése és modernizálása érdekében- figyelt fel rá a 24.hu

A cég egy másik pályázattal is igyekszik közpénzes segítséghez jutni: egy új, egész évben nyitva tartó hotel kialakítására kérnek pénzt a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Mint írják:

a beruházás révén teljesen megújulna a Club Aliga szálláshely szolgáltatása, amely nyomán a szálláshelyek színvonala jól illeszkedne a kikötő, valamint a strand által kínált magasabb minőségű szolgáltatások sorába.

Egy másik közleményben bővebben is beszámolnak közpénzes terveikről.

Magyarországi képek - Balatonvilágos Az egykori pártüdülő épülete a Balaton partján a Balatonvilágoshoz tartozó Balatonaligán.
Fotó: H. Szabó Sándor

Kiemelik: a balatonvilágosi Club Aliga területén már elindultak a felújítási munkálatok és már az idei szezonra megújul a strand és a kikötő parti környezete.

Az üdülőterület északi részén, az úgynevezett Aliga2 részterületen több, régóta elhanyagolt, védettséget nem élvező, és esetenként balesetveszélyes, korábban elzárt épület lebontása, valamint a körülöttük lévő elburjánzott növényzet rendbetétele is megindult. A fejlesztés ezen szakasza olyan vonzó építési telkek kialakítását célozza, amelyeknek az értékesítése segíti a teljes komplexum átfogó felújításának finanszírozását. 

2022. június 29., 09:01

Évtizedek óta nem látott súlyos aszály pusztít az országban, eddig 230 ezer hektárra nyújtott be 7 ezer gazdálkodó kárigényt. A Dunától keletre eső megyék a leginkább érintettek. Az agrártárca mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerint az ilyen mértékű szárazságot és csapadékhiányt még öntözéssel sem tudják a gabonatermesztők kezelni.