Megöltek egy 24 éves magyar lányt egy angliai városban

21 éves férfit gyanúsítanak.

2021. november 24., 12:39

Szerző:

A 24 éves Benkő Bori holttestét vasárnap kora reggel találták meg az angliai Great Horton negyedben, a Sherborne Roadon lévő lakásában – írja a BBC.

A West Yorkshire-i rendőrség szerint Bori 2016-ban érkezett az Egyesült Királyságba Magyarországról, mint ifjúsági munkás.

Egy 21 éves férfi, akit gyilkosság gyanújával letartóztattak, továbbra is őrizetben van - tette hozzá a rendőrség.

Benkő Bori egyik barátnője egy Facebook-bejegyzésben emlékezett meg a lányról.

Ő valóban nagyon különleges volt – mindenki, aki volt olyan szerencsés, hogy ismerhette, jobban érezte magát tőle. Végtelenül, radikálisan kedves volt mindenkihez. Nagylelkű volt, és őszintén kedves. Bori eredetileg Magyarországról származott – az édesanyja, az édesapja és a testvére még mindig ott élnek, és teljesen összetörtek. El sem tudom képzelni, mit érezhetnek most – mi, akiknek volt szerencsénk egy kicsit is ismerni őt, összetörtük a szívünket.”

– áll a bejegyzésben. 

„Bori egy általános iskolában dolgozó, kora gyermekkorú szakos pedagógus volt, aki imádta a munkáját, és szerette a gyerekeket, akiknek kétségtelenül mindennél jobban fog hiányozni. Keresztény hite nagyon fontos volt számára. Sok időt töltött önkéntes munkával a bradfordi katedrálisban, számos csoporttal - szíve szerint a közösséggel dolgozott.”

– folytatta a bejegyzésében. 

(Kiemelt képünk: Fotó Bradford Katedrális hivatalos Twitter-oldala)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.