Fényes nappal lövöldöztek egy erkélyről Miskolcon

A közelben egy óvoda is van.

2024. március 19., 23:36

Szerző:

A hét elején kezdett el terjedni a közösségi médiában egy fotó, amit az Avas lakótelepen rögzítettek Miskolcon, és amin két személy látható egy társasház egyik erkélyén. Egyiküknél egy fegyvernek látszó tárgy volt – írta a 24.hu.

A fotó a Boon.hu szerkesztőségéhez is eljutott, ők juttatták el a szélesebb nyilvánossághoz. A fotó készítője azt mondta a lapnak, hogy a képen látható személyek nemcsak imitálták a cselekményt, tényleg lőttek, hallani lehetett a lövések hangját is. Az esetről egyelőre kevés konkrétumot tudni, a helyiek fejtegetései szerint madarakra célozhattak. Ennek folyományaként egy személy állatkínzás miatt feljelentést tett.

Az eset után többen felháborodtak. Voltak, akik azt írták, hogy valószínűleg a madarakat próbálták ilyen módon „ritkítani”. Olyanok is akadtak, akik a négylábú kedvenceiket féltették. Aláhúzta: az ilyen cselekmény állatkínzásnak minősül, mivel hacsak egy galambra is lőtt az is gerincesállat. Azt is elmondta, ha nem bizonyítható, hogy állatra lőtt, akkor szabálysértést követett el az ismeretlen személy, mert közterületre lőtt.

A lap megjegyzi, hogy iskola és óvoda is van azon a környéken, ahol a fotót rögzítették.

(Kiemelt fotónk illusztráció. Fotó: József Dudás via Wikipédia)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.