Elkapták a 90-es évek egyik leghírhedtebb gyilkosát, Tureket

A sosem el nem évülő 90-es évek. 

2021. október 10., 20:01

Szerző:

Péntek este őrizetbe vette a TEK és az NNI az éjszakai életben és az alvilágban is jól ismert H. Sándor „Tureket”. A rendőrség újra nyílt nyomozást folytat az 1999-es Döcher-gyilkosság ügyében, és rendőri körökben már korábban emlegették a nevét mint lehetséges felbujtót.

Döcher Györgyöt az alvilágban csak „Csontkezűnek” hívták, aki sose arról volt híres, hogy ésszel csinálna bármit pont ellenkezőleg, eszetlenül vert, ölt, pusztított, ezek által szerzett rengeteg haragost magának. A gyilkosság napján Döcher az ötéves börtönbüntetését töltötte a Kozma utcai börtönben. De akkor mégis mit keresett a kocsmában? Csontkezűnél súlyos hererákot diagnosztizáltak, ezért megengedték neki, hogy reggel fél nyolctól este fél nyolcig a Palotás kisvendéglőben kisegítsen, egy hónapban pedig három hétvégét az otthonában töltsön. Igaz a boncasztalon végül kiderült, hogy a férfi makkegészséges volt és a Palotás vendéglőben sem kisegített, hanem az ő kocsmája volt arra a célra fenntartva, hogy tudja valahonnan irányítani a zűrös alvilági ügyleteit. 

A leszámolás napja 

Ködös napra ébredt Rákospalota 1992. február 2-án, de ez sem hátráltatta a Palotás vendéglő törzsvendégeit. A nap ment a rendes kerékvágásába, fogytak a felesek, szólt a zenegép, kezdett mindenki a legjobb állapotába kerülni, mindaddig, amíg  egy köpenyes arcát kendővel eltakaró férfi a kocsmába lépett. Megjelenése annyira határozott volt, hogy a minden szempárt magára vonzott. Egy pillanatig állt, majd az egyik beülős boxhoz sétált, ahol három embert ült, amikor odaért a ruhája alól egy géppisztolyt rántott elő, és körülbelül 20 lövéssel kivégezte a két férfit, Döcher Györgyöt és Marinov Dimo Dimitrovot közismert nevén Bolgár Misit. A férfiakkal ült még egy nő, akinek megkegyelmezett a férfi, utóbb derült ki, hogy a nő Döcher felesége volt. Az akkor nyomozók szerint egy bérgyilkos vetett véget a férfiak életének, feltehetőleg Döchert, az ügy lezárása után kapták a fülest, hogy a szálak Szlovákiáig vezethetőek vissza. 

2020 januárjában a rendőrség újra megnyitotta a gyilkosság aktáját. Ezt, azért tették, mert a bűncselekménnyel kapcsolatban új körülmények jutottak a hatóság tudomására,szem elé került egy gyanúsított Döcher György egykori társa Haris Sandor azaz Turek, mai nevén már csak D. Alex, aki egyúttal az 1999-es dunaszerdahelyi tízes gyilkosság ügyében Szlovákiában zajló büntetőeljárás egyik gyanúsítottja is. 

A pénteki letartóztatás után Magyar Nemzetnek nyilatkozó ügyvéd szerint nincs olyan bizonyíték, ami alátámasztaná védence bűnösségét, sőt, a védő szerint ez az eljárás Turek azaz Haris Sándor mai nevén D. Alex számára kedvezően zárulhat le. 

(Cikkünk hamarosan folytatódik. Kiemelt képünk illusztáció, forrás: Unsplash)

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.