Videón a Mária-szobor lefejezése, a tettest elfogták

Egy férfi a dunavecsei Szűzanya szobornak esett neki: lefejezte és a darabjait is megtaposta. Elkapták a rendőrök a rongálót. 

2024. január 12., 13:31

Szerző:

Ahogy arról beszámoltunk, 2023. december 31-én éjjel valaki megrongálta a dunavecsei Mária-szobrot. Az esetről a Dunavecsei Római Katolikus Egyházközség számolt be, az ismeretlen elkövető szétverte a szobor fejét, a darabjait pedig megtaposta. A történtek miatt a január 1-jére meghirdetett szoborszentelés elmaradt.  Elfogása érdekében nyomozócsoport alakult – írja a Rendőrség honlapján. 

A térfigyelő kamerák felvételeiből a nyomozók megállapították, hogy a rongálást egy férfi követte el, akinek a testalkatán kívül a hozzávetőleges magasságát is megállapították. Ezután a település valamennyi kamerafelvételét ellenőrizték a rendőrök. 

Az egyik kunszentmiklósi rendőr javaslata alapján egy dunavecsei családhoz mentek ki a rendőrök, ahol kiderült hogy az ott élő férfi gyanúsítható a december 31-ei rongálással. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

(Kiemelt képünkön a megrongált dunavecsei Mária-szobor. Fotó: Dunavecsei Római Katolikus Egyházközség)