Örökbe fogadták a halálra éheztetett Kiara testvérét

A rokonok se tudtak Kincső örökbeadásáról.

2021. július 30., 08:38

Szerző:

A szabadlábon lévő rokonok és családtagok tudta nélkül nemrégiben örökbe adták a halálra éheztetett Kiara nővérét. A tizenegy éves Kincsőt a börtönben ülő édesapja akarta öt év múlva magához venni, de erre már nem lesz lehetősége: a nagyszülők és a családtagok sem tudják, hova került a kislány.

A gyámhatóság határozata ugyanakkor bizonyos szempontból érthető, mert bár a nagyszülők nem vettek részt a kis Kiara halálra éheztetésében, nem is tettek ellene semmit; pedig a látogatásaik alkalmával láthatták, hogy a másfél éves kislány alig három és fél kiló volt. A gyerek végül 2016 májusában hunyt el, éhen halt. A szülők, J. Médea és K. Gusztáv 18 és 15 év fegyházbüntetést kaptak különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt.

Az ekkor mindössze három és fél éves Kincső ezután Hevesre került nevelőszülőkhöz, nagyszülei itt kéthetente meglátogatták. A lap szerint a kislányt a nevelőszülei is szerették volna örökbefogadni, a gyámhatóság azonban erre nem adott nekik lehetőséget. A Blikk megkereste az ügyben a Heves megyei kormányhivatalt is, akik azt válaszolták, hogy a gyámügyi és gyermekvédelmi eljárásban hozott döntések nem nyilvánosak, így azokról további tájékoztatás nem adható.

(Kiemelt kép: J. Médea elsőrendű (j3) és K. Gusztáv másodrendű (j) vádlott, a 2016 májusában éhen halt másfél éves gyöngyösi kislány szülei az ellenük különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indult eljárás ítélethirdetésén a Debreceni Ítélőtáblán 2019. február 20-án. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.