Börtönben türelmetlenkedhet tovább a rabló

Barátnőjét küldte lopni.

2021. szeptember 22., 13:46

Szerző:

A vádlott férfi 2020. februárjában sétálgatott Miskolc utcáin a barátnőjével, amikor megláttak a kocsmából kijönni egy férfit. A vádlott megkérte a barátnőjét, hogy csábítsa el a férfit, aki ezután beszélgetésbe kezdett a sértettel majd szexuálisan ki is elégítette. Ezután a férfi elindult haza fele, útközben megint csak összefutott a párral. 

A nő felhívta a sértett férfit a lakására, ahol pénzt kért tőle kölcsön, arra hivatkozva, hogy 20.000 forintos bírságot kell neki befizetnie, megsajnálta viszont nem volt nála annyi pénz, ezért elment a közeli automatához és felvett 15.000 forintot, majd visszaindult a lakáshoz. Útközben találkozott a vádlott férfival aki rákérdezett, hogy mi van a pénzzel, és megtudta, hogy a sértett még azt nem adta át a nőnek. A férfi ezért egyre indulatosabb lett, követelte a pénzt, többször megpróbálta megütni a sértettet, aki védekezett, illetőleg kitért a támadás elől. Amikor a sértett hátat fordított a vádlottnak, ő a földre lökte. Az utcán fekvő sértett fejét többször megrúgta, majd rátérdepelt a mellkasára és ököllel ütlegelte a fejét, pedig ekkorra a sértett eszméletét vesztette. A férfi átkutatta a zsebeit, és 22.000 forintot vett el tőle. A sértett az ütés során súlyos szemüregcsont, arccsont, állkapocs-csont törés sérüléseket szenvedett el, amelyek ha kiterjedtebb koponyaűri vérzéssel járnak, halálos kimenetelű lehetett volna, ennek elmaradása részben a véletlennek tudható be. 

Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő – többszörös és különös visszaesőnek minősülő – vádlottal szemben fegyházbüntetést, közügyektől eltiltást és pénzbüntetést indítványozott azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

(Kiemelt képünk illusztráció)

 

 

 

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.