Berlinben kényszerítették prostitúcióra áldozataikat a sátoraljaújhelyi emberkereskedők

A nehézsorsú lányokat Magyarországról vitték ki és prostituáltként dolgoztatták őket. Az emberkereskedők 6 éven keresztül minden pénzt elvettek tőlük, így esélyük sem volt a menekülésre. 

 

2021. július 15., 11:58

Szerző:

A banda az évek alatt összesen kilenc magyar lányt vitt ki Berlinbe prostituáltnak. Az áldozatok szoros felügyelet alatt álltak és minden pénzt elvettek tőlük. 

A kommandósok július 13-án fogták el azt a négy sátoraljaújhelyi férfit, akik a gyanú szerint 2013 és 2019 között, kilenc kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar lányt vittek Németországba azért, hogy prostituáltként dolgoztassák őket. 

A banda szoros felügyelet alatt tartotta a lányokat, azt is megszabták nekik, hogy pontosan hol, mennyit, és mennyiért kell dolgozniuk. Majd a szexmunkával megkeresett pénzüket elvették tőlük. Az emberkereskedők több tízmillió forintot zsákmányoltak így áldozataiktól. 

A nyomozók az elfogások után öt helyszínen tartottak házkutatást. Mobiltelefonokat, készpénzt és egy nagyértékő autót is lefoglaltak. A banda tagjai akár 8 év börtönt is kaphatnak. 

(Kiemelt kép: police.hu)

 

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.