Totál abszurd

Tizennyolc év után újra filmet rendezett Kern András Kossuth-díjas színész. A Gondolj rám történetének alapja Vámos Miklós egyik novellája. A főszereplő, Dr. Borlai – akit Kern András maga alakít – egyszer csak megtudja, hogy halálos beteg. A legkedveltebb orvos ekkor úgy dönt, magára haragítja a szeretteit, hogy ne okozzon majd fájdalmat nekik, amikor el kell veszteniük őt. Mindebből abszurd helyzetek adódnak. A filmet a héten mutatják be a mozik. Kern András a 168 Óra e heti számában arról is beszél, hogyan készült a filmbeli orvos szerepére, és miért épp Vámos írását választotta a mozi alapjául.

2016. január 19., 09:43

„A filmben, a drámákban állandóan konfliktushelyzetbe kell hozni a hősöket, hogy megnyilvánuljanak, hogy kiderüljön róluk valami. Dialógust írni, helyzeteket, poénokat kitalálni, „meghatni” kicsit én is tudok, de történetet nehezen írok. És jó, ha egy filmnek van sztorija, már úgy értem, egy ilyen jellegűnek. Vámos háromoldalas novellájában volt annyi emberi, pszichológiai, társadalmi gyúanyag, amelytől úgy éreztem, lehet ebből egy jó film” – mondja Kern András a 168 Óra e heti számában, amelyből azt is megtudhatják: miért tiltották be a film utcai plakátját.

2024. október 15., 16:58

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?