A Marvel-filmek Pókemberével forgat sorozatot Mundruczó Kornél

Sorra rendez hollywoodi világsztárokat a magyar szakember.

2022. február 19., 11:59

Szerző:

 

Az Oscar-díjra jelölt Amanda Seyfried és a Marvel filmek Pókembere, Tom Holland lesznek a főszereplői Mundruczó Kornél The Crowded Room című sorozatnak, ami az Apple Studios gyártásában készül, írja a Hollwood Reporter

A sorozat mind a tíz részét a magyar Mundruczó Kornél fogja rendezni, míg a forgatókönyvíró az az Akiva Goldsman lesz, aki az Egy csodálatos elme című filmért Oscar-díjjal jutalmaztak. Az író részben a saját élete, részben a Billy Milligan háborúi című Daniel Keyes-regény alapján készíti a sorozatot, teszi hozzá a Telex.

Tom Holland egy Danny Sullivan nevű férfit fog alakítani, Seyfried pedig a pszichológusát. Mundruczó Kornél legutóbbi, Wéber Katával közös filmje a tavalyi cannes-i filmfesztiválon bemutatott Evolúció volt, amit a magyar mozikban is lehetett ősszel látni.

A legnagyobb hírverést sokszor mégis azzal érte el a rendező, hogy milyen világsztárokkal dolgozik együtt. A Pieces of a Womanben Vanessa Kirby mellett a Tranformers filmekből ismert Shia Lebouf is játszott, készülőfélben lévő Proxy című sci-fijében pedig Ryan Reynolds felesége, Blake Lively lesz a főszereplő.

(Kiemelt kép: Patrick T. FALLON / AFP)