Tizedik alkalommal rendezik meg az Alba Regia Fesztet

Tízéves évfordulóját ünnepli a korábbi hagyományokat újraélesztő székesfehérvári jazzfesztivál, az Alba Regia Feszt, amelyet augusztus 4-6. között rendeznek meg.

2023. július 29., 10:31

Szerző:

A szervezők tájékoztatása szerint a háromnapos programsorozatot a Blues MD, azaz Szebényi Dani és Mike Gotthard gitárvirtuóz duója indítja, őket az Urbán Orsi Group, majd Varga Gergely és Gesztesi Sandra közreműködésével a Loop Doctors követ a Bartók Béla téri színpadon.


A második napon a Law Dogs, a Pluto/Oláh Kálmán/ Balázs Elemér Trio Barokk című projektje és Szőke Nikoletta énekesnő új formációja, a Jazzplosion lesz látható és hallható. A záró napon a Mits Jazz Band, az OrganStation jazz trió és a Vörös Tamás Project lép színpadra.
Az ingyenes koncertek mellett a korábbi évekhez hasonlóan idén is gasztronómiai élményekkel, termelői borokkal és kézműves sörökkel várják mindazokat, akik nem csak a jó zenére éhesek.


Az Alba Regia Feszt elődjének számító Alba Regia Jazz Fesztivált 1967-től 1986-ig rendezték meg Székesfehérváron a Videoton vállalat támogatásával és a Magyar Rádió szakmai segítségével. A rendszerváltoztatást követően hosszú csend következett, majd 2000-ben és 2002-ben rendezték meg a fesztivált, amely 2014-ben szerveződött újra Székesfehérvár önkormányzata, a Kodolányi János Egyetem modern zenei tanszéke és a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium összefogásával.

(Kiemelt képünk forrása: Alba Regia Feszt Facebook oldala)