Betett a válság a Természettudományi Múzeumnak

Kénytelen változtatni nyitvatartási rendjén a Magyar Természettudományi Múzeum, miután az energiaárak emelkedése miatt a kiállítások üzemeltetésének díja a korábbiakhoz képest többszörösére nőtt.

2022. június 15., 17:27

Szerző:

A múzeumok is megsínylik az energiaárak növekedését, és ennek egyik áldozata lett a Természettudományi Múzeum. Takarékossági megfontolásból, átmenetileg, 2022. június 20-tól más nyitvatartási időt vezetnek be – közölték közösségi oldalukon.

Hétfőn, kedden és szerdán zárva lesznek, csütörtöktől vasárnapig pedig reggel 10-től este 8-ig tartanak nyitva.

Hétfőn, kedden és szerdán a nyári táboraik a szokásos rendben zajlanak, és telefonos ügyeletet is tartanak, azonban a kiállításaik nem üzemelnek.

(Kiemelt kép: Érdeklődők a Lenergy - Az év természetfotósa 2019 pályázat anyagából rendezett kiállítás megnyitóján a Magyar Természettudományi Múzeumban 2019. november 5-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.