Szűcs Édua kecskeméti kiállítása

„Ez komoly?” a címe Szűcs Édua karikaturista kiállításának, amely a 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és a 9. Európai Animációs Játékfilm Fesztivál keretében nyílt meg.

2015. július 6., 06:21

Bár az alkotó munkáit országszerte számos alkalommal bemutatták már és képei eljutottak Kínától az Egyesült Államokig, Kecskeméten először tart kiállítást. Pedig pályakezdőként négy évig dolgozott a kecskeméti rajzfilmstúdióban.

– Negyven képet láthat itt a közönség, de nemcsak a legfrissebbek, hanem a régebbi, emblematikus rajzok közül is válogattam – mondta a 168 Órának a művész.

Szűcs Édua 1959-ben született Szegeden. Folyóiratokat, gyermeklapozgatókat, tudományos könyveket és e-learninges anyagokat illusztrál. A most kiállított rajzok egy része csőtollal készült fekete-fehér karikatúra, de láthatók a szüleitől örökölt festékkel készített szatirikus olajfestmények is.

– Ezek színesebb, plakátszerű darabok. Igyekeztem játszani, a mélyebb, társadalmi kérdéseket feszegető rajzoktól a könnyedebb, viccesebb képekig több hangon is „megszólalni”. Hogy ne fájjon mind.

A kiállítás július 10-ig látható a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Kápolna Galériájában.