Sztrájk, bojkott

2016. február 14., 16:30

Az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete azt várta a szombati tüntetésen, hogy Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke bejelenti a sztrájkot.

– Ugyanis az ilyen egynapos megmozdulásokkal semmit nem lehet elérni. Mi már három éve ugyanazt mondjuk: határozatlan idejű pedagógussztrájkot kellene indítani, amelyhez a diákok és a szülők bojkottal csatlakozhatnak. Persze minden jelképes demonstrációt is támogatunk, amelynek az a célja, hogy az oktatás mai rendszerét megváltoztassa – hangsúlyozza a 168 Órának Salamon Eszter, az Európai Szülők Magyarországi Egyesületének vezetőségi tagja annak kapcsán is, hogy a Facebookon megalakult a Nem leszek suliban csoport, amely február 29-re általános bojkottot hirdet, illetve javasol az iskolákban.
(A szombati tüntetés kapcsán lapunk 12. oldalán interjút olvashatnak Mendrey Lászlóval, a PDSZ elnökével.)

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?