Szörnyella De Frásszal térnek vissza a Cinema City mozik

Jövő hét közepén nyit a hálózat, egyebek közt Oscar-díjas drámával, Disney-mesével és fűrészelős horrorral várják a nézőket. 

2021. május 26., 18:38

Szerző:

Kétszázhárom nap zárva tartás után, június 3-án újranyitnak országszerte a Cinema City mozik. Egyebek mellett a Nomádok földje című Oscar-díjas filmdrámával, Lelki ismeretek című animációs filmmel és a Hét kis véletlen című magyar alkotással indulnak a vetítések.

Júniusban a Cinema City mozik műsorra tűzik egyebek mellett a Hang nélkül 2 című thrillert, a Halálos Iramban 9. és a Szörnyella című krimi-vígjátékot.     

Látható lesz a Démonok között 3. – Az ördög kényszerített című amerikai természetfeletti horrorfilm és a Spirál: Fűrész hagyatéka című bűnügyi-horror, a Fűrész-filmsorozat kilencedik része.  

A családokat a Disney stúdió Luca című animációs kalandfilmje és a Sony stúdió Nyúl Péter – Nyúlcipő című animációja várja. A magyar produkciók közül Felméri Cecília Spirál, Gothár Péter Hét kis véletlen és Kocsis Ágnes Éden című filmdrámáját láthatják a nézők.

A magyar alkotások közül a nyár folyamán tűzik műsorra Badits Ákos Űrpiknik, Varsics Péter Így vagy tökéletes című filmjét, valamint Nagy Viktor Oszkár Becsúszó szerelem című vígjátékát és Enyedi Ildikó Feleségem története című alkotását. Kora ősszel lesz látható Herendi Gábor Toxikóma és Nagy Dénes Természetes fény című, Ezüst Medve-díjas filmdrámája.    

A vetítések a hatályos óvintézkedések mellett zajlanak. Részletes moziműsor május 30-tól lesz elérhető a cinemacity.hu weboldalon.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI I Balogh Zoltán) 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.