Se akció, se vámpír, se gatyaletologatás

Érdekes látlelet a filmművészet helyzetéről, hogy Martin Scorsese ma délutánra szinte berekedt, miután a Johnny Walker jachton két napja árulja Silence c. portékáját a Cannes-ban összesereglett külföldi producereknek és forgalmazóknak.

2013. május 16., 22:59

Az Oscar-dijas mesternek 23 éve szívügye ez a mese, mely a kereszténység születéséről szól a 17. századi Japánban. Nincs benne se akció, se vámpír, se gatyaletologatás, vagyis semmi olyan “franchise” elem, amitől egymást ölnék érte a nagy hollywoodi stúdiók.

Harvey Weinstein pedig a sajtó jóindulatáért töri kezét-lábát: a Majestic Hotelben pezsgős prezentációra invitálta nem egészen 24 órával az esemény előtt a kiszemelt újságírókat, hogy exkluzív kóstolót adjon a Nicole Kidman főszereplésével készült Grace Kelly-filmből, a Meryl Streep és Julia Roberts főszereplésével fémjelzett August: Osage County-ból, a Nelson Mandeláról készült Long Walk To Freedomból és a Fehér Házi inasról szóló The Butlerből – melyektől az év második felében jelöléseket és díjakat remél.

Uma Thurman és Michelle Williams csak lélekben és papíron van jelen Cannes-ban, ahol ma írták alá, hogy mindketten főszerepet játszanak egy-egy filmben – Scarlett Johansson pedig személyesen jelentette be, hogy első filmrendezésére készül.

A nizzai magánreptér környékén pedig már gyakorolnak a vakuk, mert hamarosan landol a világ egyik legnagyobb csillaga, Jennifer Lawrence.

A két hét múlva csütörtökön kezdődő Busójárás hat napjára összesen több mint százezer látogatót várnak, a kiemelt napokon – szombaton és vasárnap – pedig 40-45 ezer érdeklődőre számítanak Mohácson.