Random Trip: A zene benned

A 10. Paloznaki Jazzpiknik fesztiválhimnusza

2022. július 26., 13:30

Szerző:

„A zene benned” című Jazzpiknik fesztiválhimnuszt idén a Random Trip jegyzi, Dárdai Blanka és Vavra Bence énekével kiegészülve. A dal egy laza, nyári életérzésben adja át a zenében rejlő segítőerőt, ami közös támaszunk a mai világban. A pozitív vibe-okat sugárzó dalra mezítláb, pezsgővel a kézben táncolnak majd a piknikezők a Balaton-parti domboldalon, így ünnepelve az életet és a piknik 10. születésnapját.

„A zene benned” című 2022-es fesztiválhimnuszt a Random Trip jegyzi, Dárdai Blanka és Vavra Bence énekével kiegészülve. A zenei alapötlet Delov Jávoré, a producer Gerendás Dániel, a himnusz dalszövegét Szepesi Mátyás írta, aki nemrégiben kapta meg „Az Év Könnyűzenei Szövegírója” díjat az Artisjus díjátadó gáláján. „A zene mindig itt van benned, hogy megszelídítse a csendet” – emelte ki Szepesi Mátyás a dalból – „a zene egy kapaszkodó, egy segítőerő a mai világban”. Az ízig-vérig nyári dal tökéletesen passzol a Jazzpiknik hangulatához. Egy laza, pozitív életérzést ad át, amire mezítláb, pezsgővel a kézben fognak táncolni a piknikezők a Nagyszínpad előtti domboldalon. A dalhoz látványos videóklip készült a Balaton-felvidék jellegzetes, varázslatos tájain, ami jól tükrözi a Jazzpiknikre jellemző stíluskavalkádot, merész párosításokat, és kihangsúlyozza az együttzenélés örömét. A piknik első himnuszát a Fábián Juli & Zoohacker páros jegyezte, Juli szorosan kapcsolódott a Random Triphez, számtalan megismételhetetlen koncertélményt adva a közönségnek. „Fábián Juli a Jazzpiknik fontos szereplője volt, kisugárzása és személye nagyon sokat tett hozzá, hogy a piknik olyan legyen, amilyennek most ismeritek. A dal ilyen formában megemlékezés és tisztelgés is Juli előtt” – emelte ki Valde Orsolya, fesztiváligazgató.

„A zene benned” című dal a 10. Paloznaki Jazzpiknik fesztiválhimnusza, melyet augusztus 6-án, szombaton hallhat majd a nagyközönség a Nagy Találkozások Nagyszínpadon. Az est folytatásában a világhírű Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience formáció látogat el a dűlőbe, majd az MF Robots utánozhatatlan hangjai töltik be a csillagfényes paloznaki éjszakát.

Négy színpadon több mint 40 koncerttel, a festői szépségű Balaton-felvidéken a fűben ülős pikniktől a klubhangulaton át a nagykoncertig, a jó boroktól a fantasztikus zenéig minden együtt lesz a jubileumi Paloznaki Jazzpikniken!

Alkotók:

Dárdai Blanka

Delov Jávor

DJ Q-Cee

Szepesi Mátyás

Vavra Bence

 

Producer, mixing, mastering: Gerendás Dániel

A zene benned klip: https://www.youtube.com/watch?v=uPlBkjjk9UM

(X)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.