Nyáresti koncertek az állatkertben

2015. július 10., 19:23

A Budapest Klezmer Band előadásai rendkívüli élménnyé teszik a tradicionális zsidó zenét. Zenei átiratokat játszanak, amelyeket az
együttes alapítója és vezetője, a munkácsi származású
Jávori Ferenc „Fegya” komponál. Ezek a dallamok Közép-
Kelet-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó
zenei kultúra egykor virágzó volt. A több hazai és külföldi fesztivál győzteseként ismert Falusi Mariann elárult néhány részletet a különleges koncertről. Az énekesnő korábban is fellépett már az együttessel, például a jubileumi koncertjükön. Egy másik közös produkcióban az együttes és Falusi Mariann a 100 tagú cigányzenekarral és Bangó Margittal együtt lépett fel.

„Van közös múltunk, én borzasztóan szeretem az ő zenei ízlésüket, meg a zenéket, amiket Fegya (Jávori Ferenc) ír. Csodálom őket külön-külön is, mindig nagy öröm, ha velük játszhatok” – mondta a 168 Órának adott interjúban Falusi Mariann, aki arról is mesélt,hogy a koncerteknek – bár az állatok ilyenkor már alszanak – a helyszín varázsos hangulatot kölcsönöz. A jövő szerdai koncerten Falusi Mariann egyedül a zenekarral fog előadni egy olyan dalt is, amit máskor mindig Dunai Tamással énekel együtt. „Ez kihívás lesz, de én szeretem a kihívásokat” – mondta.