Meghalt Jane Birkin színész-énekesnő

Hetvenhat éves korában meghalt a brit színésznő. A leginkább a Je t’aime… Moi non plus sláger miatt ismert énekesnő inspirálta a Hermès ikonikus táskáját is.

2023. július 16., 17:10

Szerző:

A színésznőt párizsi otthonában holtan találta az ápolója, a halála okát nem közölték – számol be a Skynews.

Jane Birkin annak ellenére, hogy nem tudott franciául a hatvanas évek végén Párizsba költözött és filmszerepet is kapott. Ekkor ismerkedett meg későbbi férjével Serge Gainsbourg színész-énekessel, akivel később előadták a Je t’aime… Moi non plus című dalt is, bár eredetileg Briget Bardot-nak szánta a férfi. A dal népszerű lett, azonban túlfűtöttsége miatt botrányt is okozott.

1981-ben a Hermès vezetője mellett ült egy Párizsból Londonba tartó repülőn, amely során megbeszéltek, mennyire nehéz táskát találni egy Birkinhez hasonló kétgyermekes anya igényeinek, a beszámolók szerint Jean-Louis Dumas a helyszínen elkészítette a táska tervét, amelyet Birkinről nevezett el és mai napig az egyik legnépszerűbb terméke a márkának.

(Kiemelt képünkön: Jane Birkin a lyoni Lumiere fesztiválon. Fényképezte: Nicolas Liponne / Hans Lucas via AFP )

 

 

Ha nyár, akkor vakáció! Az év legmelegebb évszakában mindannyian utazni vágyunk, legyen szó kisebb kiruccanásokról, hosszabb, távolabbi országokba megváltott nyaralásról, a már jól ismert helyekről vagy akár egzotikus tájakról. Döntsünk bárhogy és induljunk bármerre, az ELLE nyári lapszáma a legjobb útitárs lesz!

2024. június 24., 16:33

Szent Iván napja az éve leghosszabb napja, éjszakája pedig évszázadok óta ihlet meg írókat és költőket. A nyár legmisztikusabb éjszakájához számos babona és hiedelem fűződik, a termékenységi rítusoktól az egészségvarázsláson át a szerelemvarázslásig.