Meghalt A Keresztapa színésze, John Aprea

83 éves korában meghalt John Aprea. Halálhírét menedzsere, Will Levine jelentette be.

2024. augusztus 19., 15:57

Szerző:

83 évesen meghalt John Aprea, A Keresztapa színésze – adta hírül a Hollywood Reporter. A hírt a színész menedzsere csak most jelentették be, Aprea azonban már augusztus 5-én, saját Los Angeles-i otthonában, természetes körülmények közt fejezte be az életét a lap információi szerint. 

John Aprea legismertebb szerepét A Keresztapában (1972) kapta, amelyben Salvatore Tessio karakterét formálta. 

John Aprea bárpultos volt, amikor Coppolával találkozott

John Aprea 1941. március 4-én született olasz bevándorlók gyermekeként a New Jersey állambeli Englewoodban.  Néhány évig Olaszországban is éltek, majd ismét New Jersey-ben telepedtek le. 1959-ben érettségizett a Dwight Morrow Középiskolában.

Aprea az 1960-as évek elején New Yorkba költözött, ahol színészettel kezdett el foglalkozni. Végül Los Angelesben kötött ki, és egy bérgyilkost játszhatott Steve McQueen klasszikusában, az 1968-ban megjelent San Franciscó-i zsaruban.

Filmes szerepei közül kiemelkednek a Ketrecbe zárt hőség (1974), az Őrült mama (1975) és A mandzsúriai jelölt (2004). Ray Sharkey feltörekvő zenei promóter testvérét alakította Taylor Hackford A bálványcsináló (1980) című filmjében, és maffiózó volt Mario Van Peebles New Jack City (1991) című filmjében.

Aprea Los Angelesben bárpultosként dolgozott, amikor találkozott Francis Ford Coppolával, és meghallgatásra jelentkezett Michael Corleone szerepére A Keresztapa című filmben.

A szerepet Al Pacino kapta meg, de Aprea a második részben Tessio szerepében kapott helyet, akit az eredetiben Abe Vigoda játszott.

 

(Kiemelt képünk forrása: X)

 

Bár a leggondosabb kezeléseket végezték el rajta, mégsem tudták megmenteni Erzsi életét. A rejtélyes körülmények között elhunyt Homonnay Gergely macskája állítólag vesebetegséggel küzdött.

Mi minden van egy falusi búcsúban? Az eszem-iszom, dínom-dánom mellett a hagyományok őrzése, a falu védőszentjének tisztelete, a vallási ünnep ugyanúgy része a búcsú több napon át tartó ünnepségének, mint a vurstli vagy a körhinta. Hogyan ünneplik ma a falusi búcsút és milyen a búcsú látványosságait szolgáltató családok élete? Ennek jártunk utána!

2024. szeptember 4., 07:00

Máté Gábor meglehetősen érdekes körülmények között szerződött le a Katona József Színházba. Előbb meghívott vendégként címszerepet kapott, majd végleges érkezésekor többen is – köztük Eperjes Károly – felmondtak a színházban. Ám hogy a két dolog között van-e összefüggés, az kizárólag a 168.hu felületén látható exkluzív videóból derül ki. Ne hagyja ki!