Margófeszt: koncertekkel, filmvetítésekkel és irodalmi programokkal várják a közönséget

Változatos kulturális programokkal, koncertekkel, slam poetryvel, kiállítással és filmvetítésekkel is várja a közönséget a Margófeszt augusztus 10. és 12. között a Balatonhoz közeli Szentgyörgyváron.

2023. július 11., 12:54

Szerző:

A fesztivál nyitónapján zene és irodalom kapcsolódik össze Beck Zoltán (30Y) és Grecsó Krisztián közös produkciójában a beck@grecsó estjén, akik után az Analog Balaton koncertezik majd a Nagyszínpadon – közölték a szervezők az MTI-vel.


A háromnapos programon fellép a Quimbyből ismert Kiss Tibor formációja, az Aranyakkord, játszik a Fran Palermo, a Platon Karataev, valamint a Galaxisok, a Sorbonne Sexual, glsch (Slow Village), szólókoncerttel készül a Hiperkarma frontembere, Bérczesi Róbert, színpadra lép az OIEE, a Bence Kalandjai és a Kolibri is. A zenészeket hangszerek nélkül új oldalukról ismerheti meg a közönség az MVM Backstage program keretében, ahol Ott Anna beszélget majd a fellépő zenekarok frontembereivel.


A slam poetry kedvelői a fesztiválon a Slam Poetry Magyarországgal közös szervezésű táborban többek között Horváth Kristóf és Simon Márton workshopjain tanulhatják a műfajt, a templomkertben délután irodalmi beszélgetések lesznek Boldizsár Ildikóval, Tompa Andreával és Visky Andrással, de a nyári olvasmányokat is be lehet majd szerezni kedvezményes áron.


Éjszakánként bemutatják a Hat hét, a Kojot, valamint a Magasságok és mélységek című filmet, a templomban pedig komolyzenei koncertek zárják majd a napot.


A fesztiválon résztvevők a Szeretünk Zala Egyesület vezetésével megismerhetik a helyszínt adó régió különlegességeit, kenuzhatnak a Kis-Balatonon, rizlingkóstolón vehetnek részt Reziben, megtanulhatják a grillázs vagy a zalai cukorperec készítésének titkait, éjszakánként pedig egy csillagász segítségével fedezhetik fel a zalai eget.


A gyerekeket a fesztiválon bábelőadás és játszótér várja.


A rendezvény napijeggyel és bérlettel is látogatható, diákoknak és zalai lakosoknak kedvezményes áron. A programokra való eljutást Zalaegerszegről, valamint Hévíz érintésével Keszthelyről induló fesztiválbuszjáratok segítik.

(Kiemelt képünk. Fotó: margofeszt.hu)