Marad Zamárdiban a Balaton Sound

A településen tartott helyi népszavazás eredménye alapján.

2021. szeptember 23., 14:05

Szerző:

Két év kihagyás után, csaknem háromszoros bérleti és háromszoros rekultivációs díj fejében újra Zamárdiban lehet a Balaton Sound elektronikus zenei fesztivál, a településen tartott helyi népszavazás eredménye alapján – írta az MTI.

Zamárdi polgármestere, Csákovics Gyula ismertette a Balaton Soundról tartott közvélemény-kutatás végeredményét: eszerint a szavazók mintegy 80 százaléka voksolt a Balaton Sound visszahozatala mellett. A szeptember 27-ei képviselő-testületi ülés ez alapján hozza majd meg a döntését – tette hozzá. A polgármester közölte: meglepte, hogy a szavazók ilyen arányban fogadnák vissza a rendezvényt, miután két éve még fesztiválellenes hangulat uralkodott a kisvárosban.

A Balaton Soundot rendező Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.-vel azonban nem szűntek meg a tárgyalások. Az elmúlt két év pedig bebizonyította, hogy a településnek szüksége van a bevételekre, és a szervezők sem találtak olyan jó helyszínt, mint Zamárdi három kilométeres szabad partszakasza – mondta a polgármester. Volt, akit az győzött meg – folytatta –, hogy a korábbi évi 55 millió forintos bérleti díj helyett 150 milliót, a 30 milliós strandrekultivációs összeg helyett pedig 90 millió forintot készek fizetni a szervezők a következő három évben a településnek. Változott az is, hogy a nulladik nappal együtt négynapos rendezvényt június végén, vagyis főszezonon kívül, és vasárnapot nem érintve szervezik meg a tervek szerint.

(Kiemelt kép: MTI | Bodnár Boglárka)