Magyar művész fotóival indított kampányt a LEGO

Star Wars tematikájú alkotásaival Lampert Benedek lenyűgözte a LEGO-t.

2021. szeptember 30., 14:21

Szerző:

A LEGO This is How We Play, azaz Így játszunk mi címmel indított kampányt szeptemberben, melyre olyan Star Wars legókról készített fotókat várnak, amelyek egy-egy filmjelenetet vagy egy kitalált, de filmbe illő kompozíciót mutatnak be. Az erről szóló marketing-kampánynak magyar vonatkozása is van, ugyanis a figurafotó hazai mesterének, Lampert Benedeknek a látványos képeivel indult útjára a népszerűsítés. A magyar művész fotóit az Instagram- és Facebook-oldalán, valamint hivatalos weboldalán is megosztotta a LEGO. 

Közösségi oldalán arról írt a magyar alkotó, hogy gyerekkora óta arról álmodott, egyszer a LEGO-val fog együtt dolgozni, és nagyon boldog, hogy ez végre sikerült. „Öt év figurafotózás után ez megadatott, és elkészült az első hivatalos LEGO Star Wars sorozat, melyet a dán anyacég rendelt meg. Óriási megtiszteltetés és az egyik legnagyobb mérföldkő egész eddigi életemben!” – írta Lampert Benedek. Az alkotó emellett a kampány kulisszái mögé is betekintést engedett, egy behind the scenes videóval.

(Kiemelt kép: This is how we play - Lampert Benedek - FigsFanPhotos)

Benjamin Appl világhírű német bariton és Villányi Dániel zongoraművész Franz Schubert Téli utazását adja elő a magyarországi deportálások 80. emlékévének kiemelt eseményén az Óbudai Zsinagógában szeptember 30-án 19 órakor. A koncert meglepetést is tartogat, hiszen Schubert kuriózumnak számító kórusművét, amelyet a 92. zsoltár héber szövegére komponált e koncert kedvéért tanulta meg Benjamin Appl.

Ady Endre és Léda kapcsolatának egyik tragédiája, hogy Léda 1907-ben halva született kislányt hozott a világra. Bár egyértelmű bizonyítéka nincs, Ady magáénak érezte a gyermeket. Néhány évvel később, már Ady halálát követően, szárnyra kapott a pletyka, hogy a költőnek van egy fia.