Maffiatörténetek recepttel

A híres maffiatörténetekből, akár a Keresztapából jól tudjuk: a szicíliai „tiszteletre méltó társaság” számára fontosak a családi rituálék, s hogy a – szó szerint – legéletbevágóbb kérdésekről rendszerint esküvők, keresztelők, temetések alkalmával születnek visszavonhatatlan döntések.

2015. november 3., 11:38

– Hol is lehetne jobban meggyőzni a másik felet, mint egy csodálatos ebéd közben? A Golyók és húsgolyók című kötet olyan híres eseteket elevenít fel az elmúlt 150 évből, amikor egy-egy szicíliai ebéd döntő, máskor egyenesen végzetes fordulatot jelentett neves személyiségek életében. Garibaldi, Mussolini, Frank Sinatra tűnik fel legendás „családfők” asztalánál, de az olasz közélet kulcsfigurái, politikusok, rendőrfőnökök, papok is részesülnek a „lefegyverző” finomságokból – mondta a 168 Órának Göbölyös N. László, aki a „sorsdöntő lakomákat” szerzőtársával, Haas Mártával kínálja az olvasóknak.

2024. október 15., 16:58

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?