Látványház

2016. július 17., 10:38

Szeptember 18-ig tekinthető meg a budapesti FÉSZEK Művészklubban a Látványház – A szemhökkentő kiállítás című projekt.

A koncepció megalkotója és producere, Szabó György a 168 Órának elmondta: a kiállítás a legérdekesebb, olykor meghökkentő optikai jelenségeket és eszközöket mutatja be. A bármely korosztály számára élvezhető tárlat ennek a koncepciónak a keretében fókuszál a művészet, a tudomány és a mindennapi élet alkotásaira, rekvizitumaira. A projekt célja nem csupán a szórakoztatás, hanem a figyelem erősítése a vizualitás iránt. A Látványházat a későbbiekben Budapesten kívüli településeken, később külföldön is szeretnék bemutatni.

Szabó György szólt az ugyancsak a FÉSZEK Művészklubban látható RayMirage című programsorozatról is, amely Európában is egyedülálló vizuális produkció. A RayMirage lényege a tizenkét tematikai blokkból álló mozgókép-bemutató, illetve az azzal összhangban vetített lézeranimáció. A látványt modern improvizatív zene erősíti, a vizuális és a zenei effektusokat pedig azok ritmusának és üzenetének megfelelő illatkompozíciók fokozzák.

– Az előadás az emberi kultúra esszenciális lényegét, az együttműködést, a szeretet-szerelem érzéskörét, a világ fenntartható fejlődéséért érzett felelősséget, a magyar kreativitás témakörét foglalja magába – teszi hozzá Szabó György.
Hangsúlyozza: az igényes és szórakoztató tartalom kerüli a szokványos és a középszerű megközelítéseket, ugyanakkor élvezhető bármely kultúrából érkező vendég számára. A RayMirage előadásai szeptember 10-ig péntekenként és szombatonként láthatók a FÉSZEK-ben.
Sz. Á.