Közösségi koncerteket ad a Budapesti Fesztiválzenekar

Ingyenes közösségi koncerteket adnak a (BFZ) kamaraformációi június 15. és 24. között országszerte.

2016. június 12., 12:14

Az együttes tagjai a közösségi héten egy katolikus és két református templomi közösségnek zenélnek. Pannonhalmán bekapcsolódnak a Szent Márton-évbe, majd Sellyén és Hódmezővásárhelyen is koncerteznek. A Zsinagógakoncertek első állomása Mátészalka, majd Bonyhádon, végül Kunszentmártonban muzsikálnak.

A Zsinagógakoncertek a Budapesti Fesztiválzenekar, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének közös rendezvénye – közölte a zenekar az MTI-vel.

A Zenevár című interaktív-integratív koncertek a bódvaszilasi, a tiszaszalkai és a toldi gyerekeknek szólnak, emellett a Fesztiválzenekar muzsikusai idén tizenkét idősotthonban adnak kamarakoncerteket Budapesttől Csókakőn át Csongrádig.
A közösségi koncertek célja, hogy azok az emberek is találkozhassanak a klasszikus zenével, akiknek ez önerejükből a hétköznapokban nem adatik meg – olvasható a közleményben.

Kevesen tudják, hogy a slow fashion, azaz a fenntartható divat kiemelkedő képviselői hazánkban a szőrmével foglalkozó szakmák, úgy mint az állattenyésztők, szűcsök, designerek, kereskedők. Ők azok, akik elkötelezettek, illetve érdekeltek abban, hogy a kezük alá kerülő állatokat megfelelő körülmények között tartsák. Nemcsak az Európai Unió és a hazai szigorú állatvédelmi, állattartási és környezetvédelmi előírások kötelezik őket erre, hanem maga a tény: csak annak az állatnak lesz szép, dús, jól felhasználható és főként eladható bundája, amivel jól bánnak, ami megfelelő körülmények között él. Épp ezen közös célok elérése érdekében, illetve azért küzdve, hogy a nem etikus állattartókat kiszorítsák a piacról szövetségbe szerveződtek. 

2023. november 28., 10:40

Elhunyt Vajda Mihály Széchenyi-díjas magyar filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.