Koncertek az életért

A fenti címmel két egymást követő koncertet tart az Élet Menete Alapítvány a budapesti Dohány utcai Zsinagógában, november 8-án.

2015. november 3., 18:29

A kicsiknek Sokszínű mesékkel kezdődik a mulatság címmel Halász Judit énekel és mesél délután négykor.

A népszerű és az emberségről szóló dalok mellé ugyanis az alapítvány egy gyönyörű mesekönyvet is kiadott Sokszínű mesék címmel, Halász Judit előszavával, melyet a koncert elején minden kisgyerek megkap. A tematikus mesekönyv meséi – a magyar ifjúsági irodalom legjobbjainak tollából – a türelemről és az elfogadásról szólnak, arról, hogy nem vagyunk egyformák, nem gondolkozunk egyformán, nem vagyunk esetleg egyformán egészségesek, van, aki fogyatékkal él, nem egyforma templomba járunk, de mindenkiben az értéket kell keresni, mit kaphatunk egymástól. A mesék egyikét-másikát rajzfilm formájában is láthatják majd a gyerekek, már november 8-án délután négykor.

Ugyanezen a napon este 19.30-tól Müller Péter Sziámi és az Andfriends, azaz Sziámi és barátai Leonard Cohen frissen fordított magyar nyelvű dalait adják elő, ugyancsak a Dohány utcában.

A vendég barátok névsora parádés: Eszenyi Enikő, Hernádi Judit, Szulák Andrea, Darvas Ferenc, Jávori Ferenc Fegya, Novák Péter, Rátóti Zoltán, Stohl András, Szabó Ádám, Szakcsi Lakatos Béla, Tolcsvay László.

A koncertek az Élet Menete Alapítvány oktatási programjának részei, bevételük pedig az oktatási programok költségeihez járul hozzá.

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?