Ezeket a díjakat söpörheti be a Dűne

A legrangosabb brit filmes díjakat március 13-án adják át.

2022. február 3., 20:33

Szerző:

Tizenegy kategóriában jelölték a Dűne című sci-fit a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) idei díjaira – írja az MTI.  

Frank Herbert 1965-ös regényének adaptációja esélyes többek között a legjobb film, a legjobb adaptált forgatókönyv, a legjobb eredeti filmzene, a legjobb vizuális effektek és a legjobb smink és haj kategóriában is.

Nyolc jelölést kapott A kutya karmai közt című western, a Belfast című fekete-fehér dráma pedig hatot. Öt-öt kategóriában esélyes a 007 Nincs idő meghalni című James Bond-film, a West Side Story remake-je és a Licorice Pizza című alkotás.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

„Szóljon az embereinek, hogy hívják fel az én embereimet. Tudják, hogy kik ők, tudják, hogy hol vagyunk, ne beszélgessünk a kib…tt interneten, lássuk, mit akarsz mondani” – nyilatkozta Noel Gallagher egy francia rádiónak adott interjúban.

 

Rákkal kezelik Paul Auster amerikai írót, a New York trilógia világhírű szerzőjénél még tavaly diagnosztizálták a betegséget, azóta kezelést kap – ezt az író felesége osztotta meg a nyilvánossággal a közösségi oldalán.

Életének 83. évében elhunyt Ambrus Éva Ferenczy Noémi-díjas keramikus, iparművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja – közölte az MTI-vel az MMA pénteken.