Ezeket a díjakat söpörheti be a Dűne

A legrangosabb brit filmes díjakat március 13-án adják át.

2022. február 3., 20:33

Szerző:

Tizenegy kategóriában jelölték a Dűne című sci-fit a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) idei díjaira – írja az MTI.  

Frank Herbert 1965-ös regényének adaptációja esélyes többek között a legjobb film, a legjobb adaptált forgatókönyv, a legjobb eredeti filmzene, a legjobb vizuális effektek és a legjobb smink és haj kategóriában is.

Nyolc jelölést kapott A kutya karmai közt című western, a Belfast című fekete-fehér dráma pedig hatot. Öt-öt kategóriában esélyes a 007 Nincs idő meghalni című James Bond-film, a West Side Story remake-je és a Licorice Pizza című alkotás.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

06:00

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.