Jordán Tamást már a római karneválon se látná szívesen a szombathelyi Fidesz

2018. augusztus 23., 16:14

Szerző:

Régóta hagyomány, hogy a Savaria Történelmi Karnevál jelmezes felvonulásainak élén Jordán Tamás áll a bigában (római kétfogatú kocsiban) mint Claudius császár. Úgy tűnik, ennek a hagyománynak vége szakad az idén – írja a Nyugat.hu.

A szocialisták a csütörtöki rendkívüli közgyűlés napirendjei közé szerették volna felvenni, hogy a közgyűlés adjon 200 ezer forintot a második biga felújítására. Mert úgy tudják,

idén a bigán élsportolók lesznek majd,

de ha lenne egy második biga, akkor ez a kérdés megoldódna.

Puskás Tivadar polgármester szerint a szocialisták ezzel a kérdéssel politikát visznek a karneválba, aminek párton felülinek kell lennie. Különben is: ő már megállapodott a szervezőkkel.

A közgyűlés végül nem vette napirendre a biga-ügyet, így valószínűleg Jordán Tamás nem lesz már Claudius császár a holnapi és a szombati felvonuláson.

„Hivatalosan máig nem mondta senki, én is sajtóból értesültem. Még májusban kértek fel, és nagyon nem értem, miért az előtte való nap és ilyen formában kell ezt megtudnom” – mondta a lapnak Jordán Tamás.

Jordán Tamás színigazgatói szerződését tavaly csak csak hosszas és megalázó procedúra után, a városlakók nyomására volt hajlandó meghosszabítani a fideszes vezetésű Szombathely.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.