Itt a vége: Megszűnt a Daft Punk

Véget ért minden idők egyik legnépszerűbb elektronikus zenei duójának pályafutása. Olyan slágereket köszönhetünk a Daft Punknak, mint az Around The World, a One more Time vagy a Get Lucky.

 

2021. február 22., 17:20

Szerző:

 A duó két tagja, Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo még a középiskolában ismerkedett meg Párizsban. Kezdetben egy Darlin' nevű együttesben játszottak, 1994-ben jelent meg a Daft Punk együttes első kislemeze, a The New Wave. Legnagyobb sikerük a Random Access Memories című lemez volt, amely 2013-ban elnyerte az év albumának járó Grammy-díjat, és amelyről a Get Lucky című dal megkapta az év felvételéért járó Grammyt.

Az Epilogue című videót hétfőn töltötték fel a Youtube-ra, a zenekar sajtósa megerősítette, a kisfilmmel jelentették be az álarcukról is elhíresült francia duó végét.

(Kiemelt kép: Olena Tatarintseva / Shutterstock.com)

Két magyar nagyjátékfilm is versenyben van a hétfőn kezdődő Berlinalén az Arany Medvéért. Közönség és sztárok nélkül kezdődik az egyik legjelentősebb filmszemle, a 71 éves Berlini Nemzetközi Filmfesztivál.

Maga Edvard Munch írta rá Sikoly című híres képére, hogy "csak egy őrült festhette.” A Norvég Nemzeti Múzeum szakemberei infravörös vizsgálatnak vetették alá a festményt, és ezt állapították meg.